bezpieczeństwo aromatów spożywczych
Bezpieczeństwo Aromatów Spożywczych
2 listopada, 2018
Kostka masła
Aromaty spożywcze – co o nich wiemy. Właściwości, skład i rodzaje aromatów
5 stycznia, 2021

Naturalny Aromat Cynamonu - Idealny na Sezon Świąteczny Branży Cukierniczej i Piekarskiej

Natural Baker’s Cinnamon Flavor, WONF Emulsion (ZP95)

Naszą propozycją na sezon świąteczny jest nowy w naszej ofercie naturalny aromat cynamonu: Natural Baker’s Cinnamon Flavor, WONF Emulsion (ZP95) . Aromaty w produktach świątecznych pomagają uzyskać smak kojarzący się z rozgrzewaniem się i umilą delektowanie się wyrobem.

Propozycja aromatyczna została skomponowana z myślą o branży piekarskiej i cukierniczej. Aromat nadaje się również do lodów, nadzień owocowych, produktów mlecznych, czy mięsa. Popularną kompozycją jest łączenie cynamonu z jabłkiem. Aromat doskonale sprawdza się w nadzieniu szarlotki o wysokiej zawartości cukru. Przy dozowaniu 0,2% w nadzieniu przełamiemy smak jabłka i cukru. W ten sposób uzyskamy doskonały smak i aromat, po który chce się sięgnąć, zwłaszcza w okresie świątecznym. Ze względu na skoncentrowaną formę aromatu, jest on zdecydowanie bardziej ekonomiczny niż sama przyprawa, a na dodatek ma wyróżniającą się, spójną i pasującą do wielu aplikacji górną nutę smakową.