Oferta firmy Blue Mountain Flavors

Przy produkcji aromatów Blue Mountain zastosowana jest zaawansowana technologia, która pomaga naszym klientom stworzyć żywność przyszłości.

Możesz zastosować aromaty z istniejącej już listy lub stworzyć własny smak, aby wykreować nowy wyrób lub rozszerzyć gamę produktów już istniejących.

Składniki Blue Mountain są decydującym składnikiem w setkach dobrze sprzedających się produktów. Spodobać może się też fakt, że w wielu przypadkach, pojedynczy aromat Blue Mountain może pracować w wielu różnych aplikacjach. Ta wszechstronność może uprościć działania i zwiększyć rentowność.

Poniżej lista aplikacji, która pokazuje kategorie żywności, w których możemy Ci pomóc.

  • Pieczywo

  • Dressingi

  • Sosy

  • Wyroby tostowe

  • Wyroby do mikrofali

  • Produkty dla cateringu

  • Tortilla wraps

  • Domowe zastępniki mięsa

  • Marynaty

  • Tłuszcze do smażenia

  • Słodycze

  • Wypieki

  • Przekąski

  • Pokarmy dla zwierząt domowych

  • Żywność w puszkach

UNIKALNA JAKOŚĆ AROMATÓW BLUE MOUNTAIN

Aromaty Blue Mountain produkowane są w procesie termicznym, który naśladuje reakcje zachodzące na poziomie komórkowym, w trakcie gotowania mięsa.

W recepturze podstawowej możemy użyć tłuszcze zwierzęce oraz oleje roślinne, żeby złapać esencję komponentów rozpuszczalnych w wodzie, wyprodukowaną podczas reakcji termicznej.

Po zakończeniu reakcji, porcja zawierająca rozpuszczalne w wodzie reagenty jest odrzucana i tylko część tłuszczowa, która zawiera esencje, jest pozostawiana.

Proces ten oferuje wiele korzyści przy produkcji tradycyjnych aromatów:

  1. Aromaty Blue Mountain nie mogą być kopiowane. Ponieważ wszystkie reagenty są odrzucane, proces otrzymywania aromatów nie może być odtworzony od końca.

  2. Aromaty Blue Mountain są stabilne w wysokiej temperaturze. Produkowane są w wysokiej temperaturze i dlatego są odporne na destylowanie i parowanie w warunkach stołowych.

  3. Aromaty Blue Mountain są stabilne podczas przechowywania. Nie wymagają specjalnych warunków w trakcie transportu i przechowywania. Są one prawie sterylne i nie wspomagają wzrostu bakterii.

  4. Aromaty Blue Mountain są to po prostu uwięzione esencje, które można łatwo oznakować jako „aromaty naturalne”. Oczywiście, esencje te, które nie zawierają soli, hydrolizowanych białek roślinnych, glutaminianu monosodowego czy autolizowanych drożdży.

  5. Aromaty Blue Mountain są łatwe w aplikacji. Można zastąpić porcję każdego tłuszczu w recepturze spożywczej przy użyciu tych aromatyzowanych olejków.

  6. Aromaty Blue Mountain można łatwo zmodyfikować. Mogą być, np. dopasowane do smaku grillowania czy wędzenia. Również, takie oleje przyprawowe, jak czosnkowy czy cebulowy mogą być dodane.

  7. Większość aromatów Blue Mountain może być pakowanych i transportowanych w każdego rodzaju pojemnikach – butelkach, wiaderkach, kanisterkach itp.

Charakterystyka produktów Blue Mountain Flavors:

  • Zachowanie właściwości podczas długotrwałego przechowywania,
  • Możliwość opakowania typu retort
  • Odporne na działania mikrofali
  • Zerowa zawartość kwasów typu trans
  • Brak GMO

Blue Mountain oferuje:

  • Roztwory Wodne
  • Olejki
  • Pasty
  • Proszki