badania laboratoryjne
Butter Buds Inc. Osiąga Perfekcyjny Wynik SQF przez Dwa Lata z Rzędu
14 grudnia, 2017
Aromat dymu wędzarniczego
Aromat dymu wędzarniczego – co to jest i czy jest szkodliwy
3 lipca, 2018

Ostatnie Innowacje i Nowości BMF

Założyciel Blue Mountain Flavors dr. William Baugher ukończył pięć uniwersytetów, jest twórcą wielu pożytecznych patentów, między innymi dla Proctor and Gamble Company. Jest osobą, która nie potrafi stać w miejscu, ciągle prze do przodu. Rezultatem tego jest ostatnie otwarcie dodatkowego budynku produkcyjno-badawczego o powierzchni ok. 3500 m2 i stworzenie nowych smaków wytrawnych.

1. Pikantna Wołowina A77A,
2. Santa Fe Chicken A79,
3. Buffalo Wing A508,
4. Smoked Chipotle A785,
5. Wędzone Mięso A895,
6. Lemon Charred Chipotle A935,
7. Smażona Cebula i Grzyb A937,
8. Chipotle Bacon JJ-054,
9. Masło Czosnkowe i Trufla SE-038,
10. Pepperoni JJ-054,
11. Wędzony Łosoś 1013,
12. Smażony Kurczak 7027,
13. Polski Smak 5093,
14. Polski Smak 5094,
15. Polski Smak JJ-079


Aromat Santa Fe Chicken
Santa Fe Chicken to danie z kurczaka w pikantnej marynacie, która przykładowo może zawierać: paprykę chili, czosnek, cebulę, czerwoną paprykę, oregano, kminek, sól, pieprz. Mięso można podać z czarną fasolą serem i dodatkiem kolendry.

Aromat Buffalo Wing
Buffalo Wing jest popularną potrawą w Stanach Zjednoczonych. Są to skrzydełka kurczaka bez panierki usmażone w głębokim tłuszczu a następnie pokryte sosem z vinegerem, pikantnym sosem na bazie pieprzu cayenne i roztopionego masła zaraz przed podaniem. Do tego dania najczęściej podaje się gęsty sos do maczania w nim kawałków mięsa zrobionego z sera bleu i pokrojonymi wzdłuż marchewką i selerem.

Aromat Chipotle
Chipotle to wysuszona w dymie papryczka jalapeno. Potocznie określa się tak w języku angielskim każdą wędzoną paprykę. Głównie używa się ją w kuchni Meksykańskiej i Meksykańsko-Amerykańskiej.

Aromat Pepperopni
Ta smakowita kiełbasa zwykle dojrzewa przez sześć do dziesięciu miesięcy. Dzięki aromatowi Pepperoni JJ-054 możemy sprawić, że w pożądany sposób zacznie smakować np. mięso kurczaka, dzięki czemu oszczędzamy na czasie i cenie surowca.

Aromat Polski Smak
Trzy nowe Polskie Smaki są połączeniem smaku mięsa i dymu. Różnią się od siebie intensywnością tych dwóch aromatów. 5094 jest delikatniejszy od pozostałych dwóch, przywodzi na myśl wędlinę zrobioną w przydomowej wędzarni. Najmocniej smak dymu wyczuwalny jest w Polskim Smaku JJ-079.