Aromaty dla cukierni i piekarni Nasza oferta aromatów dla branży cukierniczej i piekarniczej jest bardzo rozbudowana. Klientom oferujemy około 100 różnych produktów, które w różny sposób wzbogacają smak i zapach wyrobów cukierniczych i wypieków. Najlepszym wyborem do tego celu są nasze aromaty naturalne. W swojej ofercie mamy aromaty naturalne, aromaty naturalne z aromatami sztucznymi i aromaty sztuczne dla branży cukierniczej i piekarniczej. Użycie ich w wypiekach i wyrobach cukierniczych daje charakterystyczne zmiany w zakresie smaku i zapachu, umożliwia nadanie zapamiętywanych przez klienta smaków i możliwość zmniejszenia użycia drogich surowców.
Zastosowanie aromatów w piekarstwie
Aromaty spożywcze opracowane dla branży piekarskiej wyróżniają się pewnymi cechami, które decydują o ostatecznym efekcie w gotowym produkcie. Ważna jest intensywność naturalnego lub sztucznego aromatu i jednocześnie brak nadania chemicznych posmaków. Bardzo istotną cechą aromatów piekarskich jest odporność na wysokie i niskie temperatury ze względu na proces wytwarzania i przechowywania. Aromat musi utrzymać się w produkcie bardzo długo, czasem nawet przez kilka miesięcy. Jest to szczególnym wyzwaniem dla aromatów naturalnych. Aromaty, których jesteśmy dystrybutorem są opracowane z myślą o takich warunkach.
Aromaty cukiernicze
Proponowane przez nas
aromaty cukiernicze mają wyróżniający efekt na smak i zapach wszelkich wyrobów cukierniczych, łącznie z wytworami z tłuszczem roślinnym czy nawet białkiem grochu. Dzięki nim Państwa ciastka z polewą, praliny, czy torty w połączniu ze wspaniałym wyglądem i imponującą precyzją wykonania, będą zachwycać kuszącym zapachem i wyróżniającym, utrzymującym się długo na języku smakiem. Każdy cukiernik decydujący się na
aromat naturalny lub aromat sztuczny ma w naszym asortymencie szeroki wybór w postaci proszkowej i płynnej na różnych nośnikach. Bez względu na wybór, wszystkie nasze aromaty cukiernicze są bardzo wysokiej jakości, a ich smak jest wypracowany przez najbardziej wykwalifikowanych ekspertów.
Lepszy smak lodów dzięki zastosowaniu aromatów
Specyfika lodów wiążąca się z niską temperaturą przechowywania, ilością, wpływem wielu składników utrudnia uzyskanie idealnego smaku aromatu. Przy stworzeniu produktu, który wyprzedza, bądź deklasującego zachodnią konkurencję na pewno pomogą nasze aromaty lodziarskie, dostępne w bardzo szerokiej gamie derywatyw i smaków.